Norwegian Logistics etablerar sig i Sverige

Logistikrådgivare Marcus Åkerberg (från vänster), vd. Trond Iversen och marknadschef Oddgeir Fiksdalstrand ser fram emot att sätta Norwegian Logistics på kartan i Sverige.

Logistikrådgivare Marcus Åkerberg (från vänster), vd. Trond Iversen och marknadschef Oddgeir Fiksdalstrand ser fram emot att sätta Norwegian Logistics på kartan i Sverige.

– Våra internationella kunder har länge efterfrågat våra tjänster i Sverige, säger VD, Trond Iversen på Norwegian Logistics. Nu tar logistikrådgivarna steget in i grannlandet med kontor i Göteborg, Nordens största logistikhamn.

Den svenska marknaden för logistikrådgivning är cirka fyra gånger så stor som i Norge. Förklaringen är intressant: Mer än 90 procent av alla centrallager i Norden ligger i Sverige. I tillägg är outsourcingsandelen av denna typ av tjänster på hela 15 procent hos svenska företag, i jämförelse med 5 procent i Norge.

– När vi nu etablerar oss i Sverige är det ett naturligt steg i ljuset av den kraftiga tillväxten vi haft och vårt mål om att bli Nordens ledande företag inom transport- och logistikrådgivning. 9 av 10 nordiska centrallager ligger i Sverige, så här tillkommer vår uppstärkta satsning på warehousing och 3PL att bli en viktig del av vårt utbud till marknaden, berättar Iversen.

Rätt man på rätt plats

Marcus Åkerberg (35) går in som anställd nummer ett i Sverige, och Iversen är säker på att han har funnit rätt man:

– Det är viktigt för oss att vi har de rätta medarbetarna och Marcus är av rätt kaliber. Med högskoleutbildning och 14 års erfarenhet från transport- och logistikmarknaden i Sverige, är jag säker på att han kommer göra ett gott jobb med att sätta Norwegian Logistics på den svenske kartan, säger Iversen.

Göteborg – Nordens logistiknav

Göteborg är Nordens störste containerhamn, och ses som Nordens logistiknav. För att få ett perspektiv av storleken, är Göteborgs hamn hela 7 gånger större än Oslo hamn mätt i tonnage. Norwegian Logistics har kontor på Lilla Bommen, en gästhamn centralt placerat i Göteborg.

“Norwegian Logistics är det ledande företaget inom transport- och logistikrådgivning. Som den största neutrala transport- och logistik köparen, förhandlaren och förvaltaren hanterar vi stora volymer. Detta ger oss en erfarenhet och kunskap som ingen annan på marknaden kan erbjuda.”